U bent hier

Orgelconcert Scheppingsverhaal

Jaap Sake Heeringa is een organist die op fenomenale wijze kan improviseren. Hij heeft o.a.een orgelimprovisatie over de Bijbelse scheppingsdagen gemaakt. Wij, Jaap Sake uit
Dokkum, Germ en Alie Patrouilje uit Holwerd en Gooitzen Riemersma uit Wetsens (kerkelijkwerker in Holwerd) verzorgen samen een orgelconcert met een totale tijdsduur van ca. 5
kwartier. Jaap Sake is natuurlijk de organist en Alie Patrouilje verzorgt de beamer. Op de beamer worden foto’s getoond en de te zingen liederen voor de samenzang.
Inderdaad MET samenzang, dus het is niet alleen 5 kwartier luisteren maar ook samen zingen. De liederen gaan uiteraard ook over de schepping.
Het ziet er als volgt uit:
Gooitzen leest één scheppingsdag voor, waarna er een lied wordt gezongen en daarna laat Jaap Sake zijn improvisatietalent los op die bepaalde scheppingsdag.
Daarnaast zijn er nog een aantal liederen over de schepping die we vooraf, tijdens en nadien samen zingen. Alie toont foto’s en de te zingen liederen op de beamer.
Inmiddels hebben we meer dan 30 concerten achter de rug en met groot succes, mag ik wel zeggen. De aanwezigen waren/zijn zonder uitzondering zeer enthousiast.
Natuurlijk in de eerste plaats vanwege het geweldige orgelspel van Jaap Sake, maar ook mede omdat er samen gezongen wordt.

Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een kop Koffie en Thee.

Zaterdagavond 7 Oktober 19:30 uur. De toegang is gratis.